Admin Administrator
Posts: 274 Status: Offline Gender: Female Location: Srbija Joined:
pmwww
| ARTEMIJE: ZLOCINAC I DALJE NA SLOBODI (14th Aug 09 at 4:11pm UTC) | | АРЕТМИЈЕ: ЗЛОЧИНЦИ И ДАЉЕ НА СЛОБОДИ ГОРАЖДЕВАЦ – У цркви Рождества пресвете богородице у Гораждевцу је данас одржан помен, поводом шесте годишњице убиства двоје и рањавања четворо деце на Бистрици 13.августа 2003.године, јавља КИМ радио и напомиње да је том приликом владика Артемије оптужио међународну заједницу због многобројних неразрешених злочина.„Злочинци су извршили своје дело на жалост, и на срамоту међународне заједнице они су и данас на слободи. Нису пронађени, нису изведени пред лице правде”, рекао је Артемије, после парастоса којем је присуствовало 200 мештана. Државни секретар у Министраству за Косово и Метохију Оливер Ивановић такође је изразио незадовољство због некажњених злочина над Србима. „Шест година након злочина је прошло и сваки пут на овом месту подсећам и међународну заједницу и оне који су задужени да се правда спроведе да ово нећемо тако лако заборавити”, нагласио је Ивановић. „Ми се овог злочина сећамо сваки пут кад са њима разговарамо, није то само једном годишње”, додао је Ивановић и подсетио да су злочини у Старом Грацком и код Подујева несумњиво најмасовнији, али да је страшно и убиство породице Столић у Обилићу, и деце у Гораждевцу, као и погром 17. марта 2004. године. „Ми немамо никог ко је правоснажно оптужен од оних који су били инспиратори и од оних који су из тога покушали да извуку политички профит”, оценио је Ивановић. Драгана Србљак која је повређена на Бистрици каже да је изгубила наду да ће злочинци бити пронађени и кажњени. „Ја се више не надам да ће их неко пронаћи и ухапсити, само знам да ће некако ипак бити кажњени”, рекла је Драгана Србљак. Богдан Вукумирић на Бистрици је рањен и има седам простелих рана, а потом му је на ВМА у Београду извршено неколико операција. Он сваке године у писму представницима међународне заједнице на Косову поставља питање да ли ће починиоци овог злочина бити пронађени. „Писмо сам послао и господину Кермабону и Еулексу, али од никога нисам добио званичан одговор”, рекао Букумирић. Житељи Гораждевца обишли су гробове страдалих дечака, на које су 13. августа 2003. године непознати починиоци испалили 90 метака из аутоматског оружја. То приликом убијени су Иван Јововић и Панто Дакић, а тешко су рањени Богдан Вукумирић, Марко Богићевић, Драгана Србљак и Ђорђе Угриновић. | |
http://power.aimoo.com |
|